Over ons

Welkom op onze website Landseerkennel van Yaromirha.

Wij zijn Els en Albert Groen.

Ooit zijn wij begonnen met het opvangen van honden die niet meer bij hun baasjes konden blijven. Na een aantal jaren vonden we het ook leuk om eens een puppy in huis te hebben. Al snel kwam er een Labrador pup en 2 jaar later een Golden retriever pup. In 1996 kwam daar ook nog onze eerste landseer bij.

Hier is het voor ons allemaal begonnen. Onze Rhana ontwikkelde zich tot een mooie, vitale en gezonde hond die het op shows goed deed. Ze stond in de buurt bekend om haar onstuimige lieve karakter. De volgende stappen werden dus ook genomen. HD foto’s laten maken, ogen laten controleren (dit was toen nog niet verplicht) en op zoek naar een passende reu.

Ook moest er een passende kennelnaam gevonden worden. Na heel veel zoeken hebben we er een met betekenis gevonden Yaromir betekend vermaard om haar onstuimige karakter en de h en a erachter waardoor de laatste 3 letters de eerste 3 letters van de roepnaam van onze eerste Landseer Rhana zou zijn.

Rhana heeft bij ons 3 nestjes gekregen. Uit ieder nest hebben wij een pup aangehouden. Chinouk, Kiri en Karisch. Door omstandigheden hebben zij allen geen nestje gehad.

In 2006 werd ons gevraagd of wij een landseer reu konden opvangen. Wolfie was nog net geen 2 jaar. Er werd een proefperiode afgesproken maar al na 3 dagen was het duidelijk dat Wolfie in onze roedel thuis hoorde.

Wolfie heeft in Duitsland een paar nestjes gehad. Uit een van deze nestjes is er een mooie dame bij ons gekomen. Ze word Indy genoemd.

Indy heeft bij ons 2 nestjes gehad. Uit het D- nest is Daraya bij ons gebleven en uit het E-nest hebben wij een reu aangehouden welke ook het zelfde onstuimige karakter heeft als Rhana. Helaas is Eran veel te jong overleden.

Sinds begin 2015 hebben we ook nog een landseer uit de kennel van Hollandseer erbij. Kyra van Hollandseer.

Wij hopen dat we binnenkort het goede nieuws kunnen plaatsen dat er weer een reutje in onze roedel loopt.

Ook al fokken wij niet meer deze pagina blijft actief. Zodat u op de hoogte blijft over onze honden. Want eenmaal een landseer is altijd een landseer.

Heeft U vragen over de landseer dan willen wij U graag uitnodigen eens bij ons op de koffie te komen. Uiteraard mag u ook een mailtje sturen of bellen.

2 gedachten over “Over ons

  1. Uit het eerste nestje van els en albert hebben wij een reu gehad.
    Balou een schat van een hond, hij is 11 jaar bij ons geweest.
    En geen dag spijt van gehad. Mis hem nog steeds.
    We zijn altijd erg goed begeleid door els en albert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *